Algemeen maatschappelijk werk

Weet u niet meer hoe u uw problemen zelf moet oplossen? Maatschappelijk werk is bedoeld voor mensen die te maken hebben met problemen die ze zelf niet meer op kunnen lossen. U kunt hierbij denken aan problemen in omgang met anderen, ruzies, geweldservaringen, echtscheidingen, relatieproblemen, arbeidsproblematiek, problemen met instanties, financiële problemen, seksueel geweld of andere ingrijpende gebeurtenissen.

De maatschappelijk werker ondersteunt u bij uw problemen, geeft advies, informatie en psychosociale hulp. Door middel van gesprekken met de maatschappelijk werker krijgt u inzicht in de situatie. Hij kijkt niet alleen naar u, maar ook naar de personen om u heen en welke invloed zij hebben op uw problemen. Door inzicht te hebben in de situatie helpt hij u met het op lossen van de problemen. Vervolgens motiveert hij u om op de juiste manier de situatie aan te pakken, zodat u verder kunt om de problemen op te lossen. In sommige gevallen verwijst hij u door naar andere deskundigen of instanties en onderhoudt hij contact met de gemeente of overheidsinstellingen. Onze maatschappelijk werker zal u helpen met het vinden van oplossingen zodat u uit deze problemen kunt komen.

Woont u in de regio Groningen, Drenthe en heeft u problemen die u zelf niet meer op kunt lossen? Neem nu contact met ons op.

De Nieuwe Fabriek werkt met aandacht!

Benieuwd wat De Nieuwe Fabriek uit Groningen voor u kan betekenen? 

Een bedrijfsmaatschappelijk werker kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van (kort) verzuim. Op tijd inzien dat iemand klachten heeft voorkomt leed en zorgt ervoor dat de kosten niet uit de hand lopen. Dit is wel zo prettig voor zowel de werkgever als de werknemer. Bovendien komt dit ten goede aan de sfeer binnen de organisatie, waardoor mensen gelukkiger naar het werk gaan.  
Lees het hele bericht
Een bedrijfsmaatschappelijk werker nodig? De Nieuwe Fabriek Groningen helpt u én uw medewerkers. Merkt u dat een medewerker minder goed functioneert dan voorheen? Is een medewerker vaker ziek dan normaal? Krijgt uw medewerker zijn of haar werk niet meer tijdig af? Wacht dan niet tot te lang en voorkom dat uw werknemer voor langere tijd uitvalt. De professionals van De Nieuwe Fabriek zijn u graag van dienst. De Nieuwe Fabriek: dé plek voor bedrijfsmaatschappelijk werk in en om Groningen.
Lees het hele bericht