Bedrijfsmaatschappelijk werk

Een bedrijfsmaatschappelijk werker kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van kort verzuim. Op tijd inzien dat iemand klachten heeft voorkomt leed en zorgt ervoor dat de kosten niet uit de hand lopen. Dit is wel zo prettig voor zowel de werkgever als de werknemer. Bovendien komt dit ten goede aan de sfeer binnen de organisatie, waardoor mensen gelukkiger naar het werk gaan.

Merkt u dat een medewerker niet goed functioneert? Soms kunnen problemen thuis of op het werk zo groot zijn, dat uw medewerker er zelf niet meer uitkomt. Door goede ondersteuning, advies en psychosociale hulp aan te bieden, leert de medewerker problemen te hanteren en op te lossen. Problemen waar een bedrijfsmaatschappelijk werker onder andere mee kan helpen zijn: rouw, arbeidsconflicten, relatieproblemen, ongewenste omgangsvormen of ziekte. 

De bedrijfsmaatschappelijk werker werkt nauw samen met de leidinggevende en de bedrijfsarts. De begeleiding wordt in eerste instantie op individueel niveau aangeboden. Indien meerdere personen of een complete afdeling betrokken is bij problemen, door bijvoorbeeld een calamiteit of het verlies van een collega, kan de bedrijfsmaatschappelijk werker ook op groepsniveau helpen. Daarnaast is de bedrijfsmaatschappelijk werker inzetbaar als mediator en als vertrouwenspersoon.

Benieuwd wat De Nieuwe Fabriek uit Groningen voor uw bedrijf kan betekenen op het gebied van bedrijfsmaatschappelijk werk? Neem contact op!

De Nieuwe Fabriek werkt met aandacht!

Benieuwd wat De Nieuwe Fabriek uit Groningen voor u kan betekenen? 

Een bedrijfsmaatschappelijk werker kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van (kort) verzuim. Op tijd inzien dat iemand klachten heeft voorkomt leed en zorgt ervoor dat de kosten niet uit de hand lopen. Dit is wel zo prettig voor zowel de werkgever als de werknemer. Bovendien komt dit ten goede aan de sfeer binnen de organisatie, waardoor mensen gelukkiger naar het werk gaan.  
Lees het hele bericht
Een bedrijfsmaatschappelijk werker nodig? De Nieuwe Fabriek Groningen helpt u én uw medewerkers. Merkt u dat een medewerker minder goed functioneert dan voorheen? Is een medewerker vaker ziek dan normaal? Krijgt uw medewerker zijn of haar werk niet meer tijdig af? Wacht dan niet tot te lang en voorkom dat uw werknemer voor langere tijd uitvalt. De professionals van De Nieuwe Fabriek zijn u graag van dienst. De Nieuwe Fabriek: dé plek voor bedrijfsmaatschappelijk werk in en om Groningen.
Lees het hele bericht