Outplacement

Soms past een werksituatie niet meer bij de persoon die de functie uitvoert. Indien alles is geprobeerd om het te laten werken en het is niet gelukt, dan kunt u een outplacementtraject starten.

Bij een outplacementtraject komen de werkgever en werknemer overeen dat de werksituatie niet meer past bij de medewerker. De medewerker keert niet meer terug op de oude werkplek en gaat op zoek naar een nieuwe baan. Met een outplacementtraject wordt de medewerker begeleid bij het vinden van een nieuwe functie. De werkgever en werknemer spreken ene periode af waarbinnen een nieuwe baan gevonden moet worden. Tot het eind van deze periode krijgt de medewerker gewoon doorbetaald. Gemiddeld heeft 90% van de medewerkers die een outplacementtraject volgen binnen 6 maanden een andere baan gevonden.

Het outplacementtraject bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst het verwerken van het baanverlies; Vaak is dit een onprettige ervaring geweest voor de medewerker. Vervolgens komen er vragen aan de orde als: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Wat zijn mijn sterke en zwakke punten? En er wordt een beroepskeuzetest gedaan. Zodra duidelijk is in welke richting we moeten gaan zoeken, gaan we ons richten op sollicitatietraining, waarna het zoeken naar een nieuwe passende functie volgt. Ook gedurende de proefperiode van de nieuwe baan blijven wij coachen en begeleiden. 

Wilt u meer informatie over een outplacementtraject in Groningen of Drenthe? Neem contact met ons op.   

De Nieuwe Fabriek werkt met aandacht!

Benieuwd wat De Nieuwe Fabriek uit Groningen voor u kan betekenen? 

Een bedrijfsmaatschappelijk werker kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van (kort) verzuim. Op tijd inzien dat iemand klachten heeft voorkomt leed en zorgt ervoor dat de kosten niet uit de hand lopen. Dit is wel zo prettig voor zowel de werkgever als de werknemer. Bovendien komt dit ten goede aan de sfeer binnen de organisatie, waardoor mensen gelukkiger naar het werk gaan.  
Lees het hele bericht
Een bedrijfsmaatschappelijk werker nodig? De Nieuwe Fabriek Groningen helpt u én uw medewerkers. Merkt u dat een medewerker minder goed functioneert dan voorheen? Is een medewerker vaker ziek dan normaal? Krijgt uw medewerker zijn of haar werk niet meer tijdig af? Wacht dan niet tot te lang en voorkom dat uw werknemer voor langere tijd uitvalt. De professionals van De Nieuwe Fabriek zijn u graag van dienst. De Nieuwe Fabriek: dé plek voor bedrijfsmaatschappelijk werk in en om Groningen.
Lees het hele bericht