Re-integratie

Komt één van uw medewerkers vanuit een ziektewetsituatie terug naar de werkvloer? De bedrijfsmaatschappelijk werker van De Nieuwe Fabriek zorgt voor intensieve persoonlijke begeleiding om de medewerker weer deel te laten nemen aan het arbeidsproces.

Bij het re-integratietraject doen wij er alles aan om de medewerker terug te laten keren naar de eigen werkplek. Het gaat hierbij om werknemers die voor langere tijd ziek zijn door bijvoorbeeld een burn-out, een zwaar ongeluk, handicap of ziekte. Om te voorkomen dat zij door langdurige ziekte uit het arbeidsproces verdwijnen en in de WAO terecht komen, heeft de overheid het re-integratieproces ingelijfd in de Wet poortwachter. Het uitgangspunt van deze wet is om snel en effectief in te grijpen bij ziekte, zodat het verzuim zo kort mogelijk blijft.

De bedrijfsmaatschappelijk werker helpt de medewerker bij het terugkeren naar zijn of haar eigen werkplek, door met de werkgever en werknemer te bespreken wat er moet gebeuren om de werkplek voor beide partijen zo aangenaam mogelijk te maken. Bovendien begeleid hij de medewerker om de juiste manier kan terugkeren in het arbeidsproces. Lukt dit niet, dan helpt De Nieuwe Fabriek bij het vinden van een geschikte nieuwe baan door middel van outplacement.

Heeft u hulp nodig bij een re-integratietraject in Groningen en omgeving? Neem nu contact met ons op!

De Nieuwe Fabriek werkt met aandacht!

Benieuwd wat De Nieuwe Fabriek uit Groningen voor u kan betekenen? 

Een bedrijfsmaatschappelijk werker kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van (kort) verzuim. Op tijd inzien dat iemand klachten heeft voorkomt leed en zorgt ervoor dat de kosten niet uit de hand lopen. Dit is wel zo prettig voor zowel de werkgever als de werknemer. Bovendien komt dit ten goede aan de sfeer binnen de organisatie, waardoor mensen gelukkiger naar het werk gaan.  
Lees het hele bericht
Een bedrijfsmaatschappelijk werker nodig? De Nieuwe Fabriek Groningen helpt u én uw medewerkers. Merkt u dat een medewerker minder goed functioneert dan voorheen? Is een medewerker vaker ziek dan normaal? Krijgt uw medewerker zijn of haar werk niet meer tijdig af? Wacht dan niet tot te lang en voorkom dat uw werknemer voor langere tijd uitvalt. De professionals van De Nieuwe Fabriek zijn u graag van dienst. De Nieuwe Fabriek: dé plek voor bedrijfsmaatschappelijk werk in en om Groningen.
Lees het hele bericht