Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit

Op de werkvloer kunnen ongewenste omgangsvormen zoals pesten, agressie, discriminatie of seksuele intimidatie plaatsvinden. Een vertrouwenspersoon is er om deze gevoelige zaken, die het functioneren beïnvloeden, mee te bespreken.

Werknemers kunnen bij de vertrouwenspersoon in vertrouwen en anoniem hun hart luchten. Dat wil zeggen dat er niemand over geïnformeerd wordt, zelfs u als werkgever niet, tenzij de persoon in kwestie dat zelf wil. De vertrouwenspersoon is er in eerste instantie voor een goede opvang van de medewerker en zal proberen door advisering of doorverwijzing een oplossing voor de klacht te realiseren. Er is geen pasklare oplossing voor ongewenste omgangsvormen, daarom wordt in de gesprekken gekeken of er een vervolg moet komen door middel van het indienen van een klacht, of dat er door middel van gesprekken een uitkomst mogelijk is. De vertrouwenspersoon onderneemt echter nooit actie zonder de uitdrukkelijke toestemming van de medewerker!

Ongewenste omgangsvormen vallen binnen de kaders van Psychosociale Arbeidsproblematiek (PSA); De Nieuwe Fabriek heeft zich hierin gespecialiseerd. Als bedrijf kunt u De Nieuwe Fabriek aanstellen als externe vertrouwenspersoon voor uw organisatie, maar wij geven ook trainingen om één van uw medewerkers op te leiden tot vertrouwenspersoon binnen uw bedrijf.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

De Nieuwe Fabriek werkt met aandacht!

Benieuwd wat De Nieuwe Fabriek uit Groningen voor u kan betekenen? 

Een bedrijfsmaatschappelijk werker kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van (kort) verzuim. Op tijd inzien dat iemand klachten heeft voorkomt leed en zorgt ervoor dat de kosten niet uit de hand lopen. Dit is wel zo prettig voor zowel de werkgever als de werknemer. Bovendien komt dit ten goede aan de sfeer binnen de organisatie, waardoor mensen gelukkiger naar het werk gaan.  
Lees het hele bericht
Een bedrijfsmaatschappelijk werker nodig? De Nieuwe Fabriek Groningen helpt u én uw medewerkers. Merkt u dat een medewerker minder goed functioneert dan voorheen? Is een medewerker vaker ziek dan normaal? Krijgt uw medewerker zijn of haar werk niet meer tijdig af? Wacht dan niet tot te lang en voorkom dat uw werknemer voor langere tijd uitvalt. De professionals van De Nieuwe Fabriek zijn u graag van dienst. De Nieuwe Fabriek: dé plek voor bedrijfsmaatschappelijk werk in en om Groningen.
Lees het hele bericht