Terug naar Nieuws

De Nieuwe Fabriek voor bedrijfsmaatschappelijk werk Groningen

Gepubliceerd op:
De Nieuwe Fabriek voor bedrijfsmaatschappelijk werk Groningen

Een bedrijfsmaatschappelijk werker nodig? De Nieuwe Fabriek Groningen helpt u én uw medewerkers. Merkt u dat een medewerker minder goed functioneert dan voorheen? Is een medewerker vaker ziek dan normaal? Krijgt uw medewerker zijn of haar werk niet meer tijdig af? Wacht dan niet tot te lang en voorkom dat uw werknemer voor langere tijd uitvalt. De professionals van De Nieuwe Fabriek zijn u graag van dienst. De Nieuwe Fabriek: dé plek voor bedrijfsmaatschappelijk werk in en om Groningen.

Wanneer is bedrijfsmaatschappelijk werk nodig?

Wanneer u merkt dat een werknemer minder goed functioneert dan voorheen, is het tijd voor actie. Wellicht geeft uw medewerker zelf al aan hulp nodig te hebben, bijvoorbeeld doordat er sprake is van problemen op het werk zoals ruzie met collega's of overbelasting. Maar ook factoren in de persoonlijke situatie zoals ziekte, scheiding of verlies van een naaste kunnen een reden zijn om ons in te schakelen. Wanneer op tijd wordt ingegrepen, kan een hoop leed voorkomen worden. Dit is wel zo prettig voor zowel de werkgever als de werknemer. Bovendien kan u dit als werkgever onnodige kosten schelen doordat u langdurige uitval door ziekte voor bent.

De Nieuwe Fabriek werkt altijd nauw samen met bedrijfsartsen en leidinggevenden. Hierdoor zijn de lijnen kort en komen wij snel tot resultaat. De professionele bedrijfsmaatschappelijk werker (BWM-er) geeft gericht advies, begeleidt medewerkers en coacht leidinggevenden. Omdat geen probleem en geen bedrijf of organisatie hetzelfde is, gaat het altijd om maatwerk.

Wat doet een bedrijfsmaatschappelijk werker?

Naast een luisterend oor biedt de bedrijfsmaatschappelijk werker ook psychosociale hulp, advies en ondersteuning. Door gericht advies en ondersteuning, leert de medewerker zijn of haar problemen beter te hanteren. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om tot een volledige oplossing te komen. Dit komt niet alleen de medewerker, maar vaak ook zijn of haar naaste collega’s ten goede. De sfeer op uw afdeling verbetert. Hetzelfde geldt voor de productiviteit.

Begeleiding bieden we over het algemeen op individueel niveau aan. Ook kan het zijn dat er meerdere personen of een complete afdeling betrokken is bij een probleem. Zo kan er sprake zijn van een calamiteit of een conflict. Een bedrijfsmaatschappelijk werker kan in dergelijke gevallen ook op groepsniveau opereren.

Wij leveren altijd maatwerk: toegesneden op de situatie, uw bedrijf en uw medewerker(s). Uiteindelijk is uw bedrijf pas echt gezond als u mensen dat ook zijn. En dat straalt natuurlijk weer positief af op uw klanten. 

Wilt u weten wat wij structureel voor u kunnen betekenen?

U kunt bedrijfsmaatschappelijk werk op verschillende manieren binnen uw bedrijf of organisatie onderbrengen. Wij gaan daarom graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Op welke vlakken is bedrijfsmaatschappelijk werk nodig? Waarin voorziet uw organisatie al? En welke specifieke competenties of diensten zou u kunnen inhuren? De Nieuwe Fabriek kan veel voor u betekenen.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Wij zoeken een zelfstandig gevestigd bedrijfsmaatschappelijk werker (Groningen|Regio Noord-Nederland)

Wij zoeken een zelfstandig gevestigd bedrijfsmaatschappelijk werker (Groningen|Regio Noord-Nederland)
Een bedrijfsmaatschappelijk werker kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van (kort) verzuim. Op tijd inzien dat iemand klachten heeft voorkomt leed en zorgt ervoor dat de kosten niet uit de hand lopen. Dit is wel zo prettig voor zowel de werkgever als de werknemer. Bovendien komt dit ten goede aan de sfeer binnen de organisatie, waardoor mensen gelukkiger naar het werk gaan.  
 

De website heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Met de nieuwe website hoop ik u een nog beter en duidelijker beeld te geven van de diensten van De Nieuwe Fabriek. Ik ben benieuwd naar uw reactie! www.denieuwefabriek.nl